ML's version of barbecued thai chicken legs ^_^

10:05 AM


Assalammualaikum


Hye sume..hari ni tak mau bagi resipi. Sebab resipi ni boleh rujuk di SINI . 
Hari ni saje nak bagi korang lapar dan lapar dan lapar lagi!! 
Kui Kui Kui...


 

Hurmm..nape beza sikit dari yang dalam entry resipi hari tu? Sebab tukang masaknye pun beza. Hihi. 
ML baru try resipi ni semalam. Sedap dan mudah..Blend blend je, pastu perap, bakar and boleh makan. Memang senang. Cuma bezanya dalam resipi ni, ML gunakan 5-6 biji cili padi sebab nak rase pedas sikit. ML gunakan kulit limau nipis diparut (1 biji) dan air perahan limau nipis campur dengan perahan lemon, garam 1 sudu, aji nomoto, gula and ML bakar dengan lebih garing, sampai kuning. Sebab ML tengok Jamie Oliver nye warne brown, ML pun nak sampai brown jugak. Hihi ^___^



Menu semalam memang best, di tambah pulak dengan nasi kismis KFC kaka and acar nenas-timun. Memang meow-meow lah~

So, korang kat Malaysia makan ape hari ni? 
Mai la bagi ML pulak rasa jeles~ (^___^)v

You Might Also Like

0 comments