Blossom farm sit me up cosy review

9:36 AM

Assalammualaikum..

Hari ni nak buat simple review Blossom Farm Sit Me up Cosy in purple sheep. Menatang ape kah ini? Ok, benda ni macam kusyen la..Sekarang ni menjadi kegilaan ramai ibu-ibu..disamping ada play gym with toys gantung-gantung..membuatkan cik baby  tenang dan seronok relax-relax sambil main dengan toys.

ML choose Blossom Farm Sit Me up cosy purple sheep sebab ML suke wane pepel! Didatangkan dalam pelbagai bentuk rupa binatang-ade red cows, white rat, pink rabbit and blue binatang ape ntah..Comel-comel belaka..




Sit me up ni didatangkan dalam bentuk 2 C shape pillows..mommy kene tiup belon dalam tu. No pump included. Thus ape yang ML ngan nenek buat, kami bawak benda alah ni pergi petronas dan pump angin masuk!Nah,sekejap je dah gebu! Hehe..

Selain tu, akan dapat 1 flower mat yang colourful, 1 play gym rod, 3 toys (butterfly, flower with mirror and cow plushie), 1 head support.

Click below to continue reading....


C shape pillow di atas, boleh diubah ke bentuk macam dalam gamba..if mommy nye baby da pandai duduk macam ni:




Or, boleh di telentangkan membulat macam ni..


Lapik kan flower mat..


Attachkan play gym dengan toys-toys nye,,


Comel kan?

Kalau tak suke gantung-gantung gini..Bolehla cabut binatang-binatang ni dan lekatkan dekat kelopak-kelopak bunga macam ni..


And here is our cik wardina insyirah tengah relax-relax..





As u all know kan..Wardina is a premature baby..So,ML memang pantau development die..selain dari segi feeding tu semua..ML nak make sure her motor skills and interactions with surrounding tu terbina sikit. So, xdela asik bagi baby minum susu-tido-minum susu-tido..xpun tengok tv jek. heh! Pemalas dan gemuk sahaja lah! Ingat ye..baby gemuk xsemestinya sihat..hehe..Tengok la kaki tangan wardina tu..tegedik-gedik..


Wardina akan ketawa-ketawa bile ML main dengan die..Oh yes, those toys bole keluarkan bunyi loceng and rattling sound bile di picit. Boleh stimulate baby hearing =D


Tengok mata die..


Posing kat camera mommy!


Awak comel sangatla..tangan tak sampai lagi..
Nenek salu kate..berape bulan lagi..habis ranap semua ni die tarik!Haha~

The downside is, bile letak flower mat in between those C-pillows, die macam terbenam. Hence, ML letak one small cushion so that my baby more comfortable and tak terbenam dalam bulatan tu..

Okla, bagi mommy yang nak beli blossom farm ni, hope this review membantu. Bukanla benda wajib nak beli..tapi blossom farm sit me up ni boleh guna sampai baby anda besar..

ML beli blossom farm sit me up dengan harga rm100 with kak Sakinah. Sape nak shopping dengan kak sakinah boleh klik SINI or boleh shopping di GEROBOK MAMA. Ini antara kedai online yang offer affordable price for this items.

(Owh diingatkan..before purchase this item, better ask dengan penjual whether ade playgym or not..kadang-kadang price yang cheap sikit tu,xde playgym..xsonok la pulak kan xle nak gantung toys-toys tu )




You Might Also Like

0 comments