Mat Gebu dan Salji (snow part II)

11:33 PM

Salam all..

Ape khabar semua.ML baru balik dari kelas TB.Dua hari ni agak lesu sebab salji dah mule turun mencurah-curah ke ladang gandum.Hehe..Macam buih sabun pun ade jugak.Tapi tak banyak lagi sekarang ni,baru 
ala-ala winter sonata jek.

Mesti ramai yang pelik kenape la tajuk entry kali ni Mat Gebu dan salji kan?Ni sebenarnya adelah entry 2 in 1.Semalam lepas ML balik dari makan sushi,ML sempat jenguk blog ML.Alangkah gembiranya hati (cewahh~) bila ML nampak follower ML bertambah.Tapi kali ni follower bukan sebarang follower, follower datang dari blogger chef tersohor tak lain tak bukan encik Mat Gebu.



Terima kasih banyak-banyak untuk encik Mat Gebu sebab sudi follow ML.Bertambah-tambah semangat nak belajar memasak.Hehe..InsyaAllah,ilmu masakan encik Mat Gebu dan blogger-blogger lain akan ML manfaatkan sebaik mungkin. =)

Okla..berbalik kepada entry salji.Macam korang semua tahu, tahun ni merupakan tahun terakhir ML dapat bermain dengan snow.Jadi dalam beberapa bulan ni,ML akan bawa korang bersama-sama untuk menikmati snow di muka bumi Moscow ni.So,jangan la jemu ye.Kite tengok sama-sama macam mana dari sikit,die jadi banyakkkkk gile-gile,sampai jalan-jalan raya beku berais,and sehinggalah salji-salji cair,lepas tu daun-daun mule keluar.Cantik sangat=).InsyaAllah,kalau ada kesempatan,ML nak kongsi dengan korang. Mane la tau,boleh bagi semangat sikit dekat adik-adik yang bakal fly ke.Bile malas bace buku je,teringat kat salji ML kan?Semangat balik bace buku.Hehehe..

Hari ni merupakan hari ke tiga terakhir ML dekat kelas TB.So,ade balance lagi dua hari sebelum tukar cycle baru.Hari ni kitorang belajar pasal x-ray je.Sampai nek pening kepale tengok x-ray.Sebab cikgu tu tanye laju gile dan bertalu-talu.Tapi kelas tetap best sebab cikgu best yang mengajar hari ni.Hehe..

Jom tengok gambar-gambar di kelas Tb pada hari ni =)



Comel tak menda alah ni.Ni bukan anak patung ML tau.
Ni la kunci tandas kitorang.Hihi.COMEL gile kan?
Tikus baju coklat jage kunci tandas perempuan, tikus baju oren jage kunci tandas budak laki.
Yang tak best nye kelas ni ialah,tandas nye dekat tingkat satu, kelas kitorang dekat tingkat 3.Memang letih la panjat tangge =P





Pemandangan dari luar kelas.Sejukkk....



Kene baca x-ray.Bile cikgu ade,rajinnyeeee die...
Bile cikgu keluar je..
Inilah yang terjadi...
.
.
.




Hehe..
Scan gune otak je lah.=P

Nota kaki: gamba di atas hanyalah lakonan semata-mata.

Ni pulak,video salji time dalam perjalanan ke kelas hari ni.
Termengah-mengah ML jalan sebab tahan sejuk.Selsema pulak tu.So dengarlah suare sengau ku yang best^_^
ENjoy!



video

Salam.=)







You Might Also Like

0 comments