sape suke makan cake??

4:46 PM

Hehehe...hari ni teringin nak citer psal cake.ML ade rum mate nama yani.Yani ni sukeeeeeee sgt buat cake.Mmg hantu cake la...kadang2 seminggu 2 kali die buat cake.Rumah kitorg mmg dibanjiri kek r salunye.Tu baru yani,belum citer psal yana ngan anna lg.Sume pon suke memasak.Tere2 dorg ni buat cake...Mmg marvelous ar..

So,salunye bile yani buat cake..ML akan tolong hiaskan...mule2 dulu..ML buat coklat topping jek..pastu tabur2 la pe yang patut...Pastu,time zaman cupcake tengah mengganas,kitorg pon teringin nak buat bisnes cupcake..Tym tu la ML try buat yang lukis2 atas cake tu...Haaaa...jgn buat main,famOus tau cupcake kitorg!!







Ade yang request nak KLCC,Topkapi palace,Turkey,Eiffle Tower,and St.Basils 







Haha..comeyl kan?Ade bnyak lg actually.Bayangkan almost 2 batch tempah!Ade yang sorang smpi 8 cake.gile tul..kiki...Corak sume random jek..ML lukis sesuke hati.kecuali la certain2 org yang nak ikut corak yg kitorg iklan kan.Memory buat bnda ni mmg la best,tapi penatnyeeeee mcm nak mampus.hahaha..Mau cramp tangan ML dibuatnye dok melukis menatang ni.At last,kitorang capai kata sepakat,NO MORE CUPCAKES!Ssampai skrg,ML tgk cupcake jadi fobia..xsanggup nak makan.kekeke...



Cake seterusnye yang ML hiaskan adelah cake utk senior tym sambutan raya haji...









sedap gile senior2 ML masak.Memang lepas ar nak kawen dorg ni.hihi..









Dorang sume suke cake tu.Sampai xsanggup nak potong.Actually ade 2 cake,tapi satu cake tu da habis kene makan da..kiki...Alhamdulillah,da grad da senior2 ML ni..cantik2 kan dorang ni?=D

Lepas tu plak,ML masuk buat pertandingan hias cake dekat Moscow Embassy.Pertandingan ni sempena sambutan hari wanita yang dianjurkan oleh PPIM (Persatuan Pelajar Islam Moscow).ML xnak masuk pertandingan ni  mule2,sebb tym tu ML cycle busy.Tapi kawan ML sorang ni die teringin nak masuk.Die pujuk ML sampai tergolek2 atas lantai,merengek macam budak kecik.Bayangkan???kekeke...So,ML pun join la.Kawan ML ni nak buat FONDANT CAKE!!!Tapi sekali pun xpenah belaja wat fondant.Hahaha..ML pun xpenah jugak!=P..Tapi ML salute dengan die,sebb die g google and beli barang2 utk wat fondant tu sendiri.Tau2 jek,malam tu bile nak prepare utk hiasan cake tu,die da siap ulikan fondant utk ML..ML tinggal buat bentuk bunga2 jek...Jom layan gambar lagi...




ML roughly sketch..




ML tukang buat bunge..1st timer!!Sorry la kalo buruk..haha..




Tgk la..buku text bio 1st year kitorg jadi alas.Mmg la budak medic..haha




ML penat tunggu contestant lain..So,ML pun bercam whoring kejap dalam hall embassy ni.Last2 dorg sume  pun masuk amazing race n nasyid (another pertandingan yang PPIM anjurkan hari tu).So ML kire cam menang tanpa bertanding!hahahaha...lawak bodo tul..




Walaupun da tau akan menang,kitorg wat bersungguh-sungguh taww...menang tanpa bertanding best jugak rupenye~kekeke




Yeay..da siap hias cake nye..




Comel x?Comel kan!Tapi xdela lawa sgt..yerla..tukang buat cake ni pun xpenah masuk kelas hias2 cake ni..main hentam jek..=D




Kene gi present kat depan..ML maluuuuu~tgk,tunduk jekk~kikiiki...




Masa utk makan2..semangat budak2 ni bab makan cake.Kejap jek licin.Apepun,puas hati sgt..sebb sume org dpt makan cake tu.=).Thanx mili for all the hardworking..Walopon mili da nak giv up da malam tu,penat ML pujuk2 die...kekeke...mule2 die yg semangat nak ajak ML masuk,last2 die yang nak tarik diri.kekeke..




Okla,hadiah,sume kitorg yang dapat..sebb nye xde contestant lain..kekeke..Best kan??Rasenye hari tu nye pertandingan,ML ngan mili ar dpt hadiah paling syok,sebb kitorg dua jek yang masuk pertandingan tu.Org len kene kongsi satu group..kikiki

Okla..ade banyak lagi cake nak cerita actually...Tapi nnti2 la ek...panjang berjela kang,xlarat nak baca pulak.So,nanti kan cake2 comel akan datang..Tata^^




You Might Also Like

8 comments

  1. semua nampak SEDAPPPPP!

    i love cupcakes :))

    ReplyDelete
  2. hehe..cake tu mmg sedap.Tambah2 kek hasil tangan kawan ML yang nama yani tu.Lagila sedapp..mmg legend da kat moscow ni.kekeke..cakap jek 4dara.co sume org tau.^^

    ReplyDelete
  3. hye ML, salam..

    how sweet u & blog~

    sy follow kamu, mane tahu leh g moscow :)

    btw, umor ML bape yer..?

    ReplyDelete
  4. dear, nak tau pasal cite kek anak patung tu..sgt interesting

    ReplyDelete
  5. hehe...sabar ye sayang.nnti ML citer..ade banyak anak patung nak kene citer ni.hihi..=)

    ReplyDelete
  6. dear, just wanna share..
    http://blueberrycheese3324.blogspot.com/2010/09/kisah-disebalik-blueberry-cheese.html

    ReplyDelete

I read:

Makeup geek