Cirque du soleil (CORTEO) & snOw part III

10:05 PM

Assalammualaikum semua..

Harap korang semua sihat-sihat belaka?ML sihat Alhamdulillah,just busy sikit lately dengan roti-roti ML dan tolong kawan ML buat props untuk pementasan drama musical Abu Nawas dorang yang akan dipersembahakan tak lama lagi.ML akan buat entry pasal cerita-cerita buat props ni,menarik sangat.Kalau korang nak tengok hasil kerja tangan ML melukis yang tak seberapa ni,boleh la tengok...hahaha~

So,hari ni ML nak cerita pasal Cirque du Soleil yang ML pergi minggu lepas. ML beli tiket ni bulan lepas,harganya agak mahal,almost rm270 sebab ML beli hari Sabtu nye tiket. ML nak sangat tengok cirque ni,sebab cirque ni antara cirque terhebat di dunia,yang mana terdiri dari top-top performers belaka. ML agak beruntung sebab cirque ni cuma pergi ke certain2 city yang besar seperti  Las Vegas, New York, Moscow and banyak lagi. Cirque ni ade banyak theme/shows, contohnye CORTEO, KOOZA, VAREKAI, ALEGRIA and banyak lagi..Almost every year,Cirque du Soleil datang buat tour dekat Moscow. Tahun lepas ML tak pergi sebab ade kelas yang sangatla busy.Tahun lepas cirque du soleil perform show bertajuk VAREKAI,this year dorang perform CORTEO pulak.

Jom,ML nak cerita sikit pasal CORTEO.CORTEO adalah upacara pengebumian (funeral procession) .Clown ni,dia menyaksikan sendiri funeral procession nya yang berbentuk carnival. CORTEO sangat best pada ML.ML enjoy sangat-sangat.CORTEO menggabungkan banyak act-act yang best contohnya paradise act, chandelier act, ladder act,rhytmic gymnastic act, bed act and banyak lagi la..Dekat tengah-tengah entry ni nanti,ML akan letak youtube video 2 act yang ML paling suke yang buat mulut ML TERNGANGAAA jek sepanjang performance tu. ML memang kagum sangat-sangat sebab memang sangat best.ML tak tahu nak describe macam mana,tapi nanti korang WAJIB kene tengok  video youtube yang ML letak di tengah-tengah entry ni tauuu..=)

So,jom layan gambar ML di Cirque du Soleil CORTEO!!


Show malam tu bermula pada pkul 8.00pm ,so,kitorang keluar rumah pukul 6.30 pm, jalan kaki jek,sebab dekat dengan rumah..=D


 
 
Cari peta nak pergi tempat tu..sempat lagi posing babe ^^




Ni la dia rupa cirque du soleil nye khemah dari luar..

 

 

Jom,kita masuk dalam pulak nak?
JOm..Jom..





Kakak ni,adalah free photographer dekat cirque du soleil ni.
So, dia akan amikkan gambar, and after cirque da habis, boleh la ambil gambar yang da siap di cuci for free =) 



ML tengah sebok amek video =P
and inilah video nye..tgk la ek.=D


Dekat sini ada stall-stall yang menjual barangan cirque du soleil,tapi tersangatlah mahal.huhuhu~




ML try mask cirque du soleil yang mahal gile.


 



Ok,sekarang kita nak masuk tengok cirque pulak..
Bila da masuk dalam hall ni,tak boleh amek gambar.Kawan ML snap la sikit mule2 masuk tu.
Lepas tu kene marah.hik hik hik..


  


The colourful stage..=)

Ok,ni adalah dua act yang ML memang sangat.SANGAT.sangat suke!!
SO,korang kene tengok.
Kalau korang tak tengok,ML merajuk ar..
hihihihi..


Tengok part from 3:02 till 3:10
Chandeliers act ni menunjukkan bila 4 ex-lovers clown tu datang balik before dia nak mati.


Show CORTEO ni berlansung lebih kurang 2 jam.Tapi ML tak rasa pun 2 jam tu,sebab ML rasa show ni tersangat la best.Kawan ML kata show last year lagi best, tapi yang ni pun ML da rase best sangat-sangat.Hehe..(banyak betul aku cakap best,layan je la ek)

ML teringin nak bawak family ML tengok show ni =)

Ok,la..dah habis tengok  cirque du soleil..ML pun nak balik...
SNOW lah pulak!!
SO
JOM MAIN SNOW!!
.
.
.


 

 





Inilah video snow untuk malam tuuu..
Huhuhu..sejuk jugak la..

Minggu ni,dah mula sejuk dari -16 sampai -23.
Beku babe~
Hari ni dah turun salji,so suhu turun jadi -4.

Harap korang sume enjoy dengan entry kali ni!!
MMUuahHhhxx
^___^

You Might Also Like

0 comments

I read:

Makeup geek