WinTeR dan SnOwMaN

5:37 AM


Salam and hye all..

Hari ni nak ikutkan ML nak buat post psal kek.Tapi cari folder gambar kek birthday yang satu tu xjumpe plak.kat mane la ML letak aritu.keke..Da lupe da..Takpela..So,ML tukar plan nak citer psal winter plak.Hehe...

Mesti korang suke kan denga psal snow?Yerla..Dekat Malaysia kan xde snow.Sekarang ni bukan musim winter,tapi skrg da summer!Yeayyy~Tapi summer di sini sgtla panas.Lagi panas dr Malaysia ML rase.ML gi keluar kejap pun da boleh sunburn.sobb sobb...

Winter di Russia adalah antara winter terlama di negara europe pada ML.Di Moscow ni start winter dari bulan November or Disember sampaila April,barula habis betul2 salji tu.Kalau time winter,timbunan salji dekat tepi jalan tu lebih tinggi dari ML.ML xdela tinggi sangat(yerla2 aku pendek..keke)..tp still r tinggi timbunan salji tu.kekeke...Kereta sumeeee pon tertimbus.

Winter paling sejuk yg ML pernah alami adalah waktu ML 1st year dkt sini,hampir -40 C!!.Korang boleh bayang x,untuk pergi ke kelas dalam keadaan yang sgtttttt lah sejuk.ML xmau ingat lagi.Sebb sgtlaaa xbest.Bukan kebas lagi,tapi sakittt sgt jari tangan n jari kaki.Pakaila boot ke ape ke..da x jalan da...Kalau kite rasa bilik mayat tu sejuk,ni lagi sejuk dari bilik mayat.And sume tempat pun mcm tu.

Tapi hari ni ML xnak cerita pengalaman2 xbest sepanjang winter.Sebaliknye ML nak kenalkan korang dengan

    MR. BUBU!!

Say Hi to Mr.Bubu.hehe...
Comel kan mr.Bubu.




Ada kisah disebalik mr bubu sebenarnye...Sebelum ML mencipta mr.bubu,ML telah mencipta snowman yang....
.
.
.
.
.
.
.
.


...Sungguh xcomel.kekeke..mcm setan kan?kikiki..


So,hari berikutnye..ML pun bersungguh2 la nak memperbaiki senireka ML ni..Sebb snowman hari tu dikritik hebat di fb.sabooo je la...


Tapi,bukan ML je tau yang main salji kali ni...


Satu kelas ML join snowfight!keke..tgk la tu..semangat baling2 snow..



Mesti korang tertanya2 kan kat mana tempat yang cantik ni?
Tempat ni adalah jalan untuk nak pergi ke hospital obstetrik and gynae kitorg di kasherskaya.Kasherskaya ni sangatlah jauh dari rumah ML.ML kene keluar awal pagi untuk nak pergi kelas dekat sini.Kadang2,tertido2 dlm train.hehe.

Ok,jom sambung main salji jom~


Siap begambar lagi tu..


Kelas ML ada 3 org jek bdak laki.Tapi kali ni,sorg je yang join.Sebb dua org lagi da balik da..Sape gerangan lelaki  ni?Ni la fikri.Haaaa..korg xle kacau,da berpunya da ni.hihi


Yana lari2 nak kenakan anna..


budak2 main salji


Rajin mak die tarikkan..hihi..comel kan?^^


kaka


ML



puss in the boots!
kaka suke amek gamba kasut ML^^
hihi..ade love2 lagik^^


Ok,anna da bersedia nak jadi Goku da tu..kiki..


Lariii!!!! Goku menyerang!!


1,2,3 Baling!!!


Ok,tentera2 ni da pancit da..xlarat nak lari da..
kiki..

So,skrg masa untuk...

BERPOSING!!!



wani,nadid,anna


kami dan mr.bubu


aksi baring2 plak..


Russian next top model..kekeke


kaka posing ala2 hindustan..


^^


ML dan mr.bubu


Gamba kelas


Okla..seluar pun da basah lencun..




Kitorg pon terpaksa tinggalkan mr.bubu dekat pokok..
Sobb Sobb..



Goodbye Mr.Bubu..
We gonna miss u..
Mmuuahhxxx...

TATA~



You Might Also Like

31 comments

  1. rindu main salji and perang2 snowball. hehehe... ml dah brape lama kt russia?

    ReplyDelete
  2. dah 5thn da..tinggal lagi setahun jek lg.^^

    ReplyDelete
  3. bestnyer main salji..

    bertuahnyer miszlullaby dpt study sane..

    ~_^

    ReplyDelete
  4. knp tak bawa je mr.bubu balik umah.??hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam.
    Skg winter ke?
    huhu.
    berapa ye suhu?
    rasanya lagi sejuk dr Kanada kan?

    ReplyDelete
  6. wahh..sangat jeles..
    huhu..
    nak juga... :(

    ReplyDelete
  7. wah...ML teringin nye..bawak bali salji satu ekekekeke^__^

    ReplyDelete
  8. huhu.. nak maen snow~~~ keh3. mr bubu cam setan gondol. wahahaha.. :P

    ReplyDelete
  9. bestnye dapat main snow

    arituh eqa pergi rumah 4 musim dekat bukit cahaya seri alam, tak boleh pegang pownnn snow nya

    da lah salji fake, nk pegang pown xboleh. ehhe!

    ReplyDelete
  10. ^___^ hye anda di tag oleh saya..^___^ http://fasham87.blogspot.com/2010/07/tag-contest.html

    ReplyDelete
  11. Salam Singgah Blog Saya ada entry Baru lah http://fasham87.blogspot.com/2010/07/my-destiny.html
    dan ini juga http://fa87.blogspot.com/2010/07/songs-cnblue-love.html

    ReplyDelete
  12. emieysandra:Alhamdulillah.=)

    Affan Ruslan:Sekarang summer.Ni time winter 2009 haritu.ML rase kadang2 Canada lagi sejuk dr kitorg.Just tgk wilayah canada belah mane.if atas sikit dr level Moscow tu,start from edmonton and above tu mmg sejuk la.Buah hati ML pun study dekat Canada jugak.Tapi da grad.hehe..

    asfz lily: InsyaAllah ada rezeki,lily lak pegi...=)

    tiha: hehe..xsempat bawak balik,da cair la sayang.=).Nanti ML blogwalk yer darlink.

    jenny:hihi..aah..mcm setan kan.da la kepala tiga segi.hihi...susah jugak nak buat mr.bubu rupanya.sebb kene carik ais yg dah jadik ketulan.Kalau nak gune salji tu and kepal2,xleyh jadik.kena carik salji yang da jadi ais jugak.^^

    eqa: ololo..ciannye...jom kite wat sendiri nak,bukak peti ais.hehehe..=P

    myra:thanx=).ML mmg suke boots.

    ReplyDelete
  13. best la tgk ML main salji..kita main salji yg dlm peti ais je..hehe.. nk buat mr.bubu tapi jadi mr.ben haha.. :)

    ReplyDelete
  14. bes yep men salji .
    tringin nak pgg slji la :)

    ReplyDelete
  15. syazana: jom jom.hihi

    kampungku 2u: hehe...hati2,kang kene letrik kang..jd mr.samivelu.=P

    miss amy: salji ni bersih tym mule2 turun je,lepas tu,die jd cam air lecak...hihi

    ReplyDelete
  16. bestnyer dapat main salji...siap leh wat snowman..comel wlu cam setan..hehe..ramai gak org mesia ek...^_^

    ReplyDelete
  17. best eh salji.. gua g genting je la.. adoi la naseb..

    ReplyDelete
  18. puput: kekeke...yg setan tu 1st version yang xmenjadi.kiki..ramai org msia kat sini.ramai sgt smpi saye da xleyh nak kenal.

    hamzah: genting pun best^^

    ReplyDelete
  19. eyh.. itu nadhirah ye?? x mrsm taiping.. ^_^ kirim salam kat dia.. kata budak class 6 mrsm taiping kirim salam.. sy nadic.. she was call nadid..

    ReplyDelete
  20. best2^^.
    nak main salji gak.huhuhu

    ReplyDelete
  21. huhu..jeles...kim slam syg kt mr bubu..i gonna miss u too.sob..sob..

    ReplyDelete
  22. wow... seriously best.. suke nye tgk korang...:))

    ReplyDelete
  23. waah..bestnya ML..leh buat snowman..sini kalau nak buat kene guna mesin ais kacang la jawabnya..hehe

    ReplyDelete
  24. hmm..bila la dpt gi sana... cantik gambar2

    ReplyDelete
  25. waAaa.. beshnyer.. nk maen salji jgk

    ReplyDelete