..ATHENS.PART 1..

8:06 PM

Salam and hye...


ni la antara nye rombingan cik kiah tu..

Athens,Greece..

Athens adalah destinasi pertama percutian winter 20009 ML.Dari Moscow,ML dan rombongan cik kiah yang lain singgah di Greece selama 4 hari 3 malam sebelum meneruskan perjalanan kami ke destinasi seterusnya iaitu Italy.

ML ade banyak2 sangat gambar,satu kamera dah nak dekat 1000++ gamba.Tu baru satu kamera.Satu rombongan cik kiah ni ade bnyakkkk kamera.So,ML just kongsi few pics yang ML da edit.Kalau letak sume,jam lerr nak bukak page ni nanti...

Hari tu ML da cerita pengalaman jalan2 di Venice kan?So,kali ni..nak bawak korang jalan2 ke Greece pulak..

So,jom jalan2 =)...

Perjalanan dari Moscow ke Athens lebih kurang 2-3 jam. Kami tiba di airport lebih kurang tengah hari,dari airport, kami mengambil bas untuk ke hostel kami.Jenuh jugak nak cari hostel,ke hulu ke hilir sebb confuse dengan alamat hostel tu.Bile tanya direction pulak,ade yang kata ke atas,ade yang kate ke bawah.Letih betul bawak luggage ke sana ke mari.Hehe...Tapi Alhamdulillah,kitorg jumpe jugak dengan hostel tu.Hostel ape??Nanti ML cerita kat bawah ok?



Hadrian's arch adalah destinasi pertama kami.



ML wif yana

Kalau korg perasan,baju kitorg samaaa jek sepanjang jalan2,nak buat cam mane,bile jalan2 tym winter,sejuk2 kene la pakai baju sama jek kat luar.hihi..


Lepas tu,kitorg jumpe pulak marry go round,bile tau benda ni free,kitorg pun ramai2 panjat.Last2 sume pon pening.kekeke..


ML sempat shopping scarf.Sebb scarf yang ML bawak,berbulu2...habis lekat dekat baju merah ML tu..



Balls wif chocolate'..yum2..nak tgk sedap ke tak rase die??


Tgk muke cik ili makan..hihihi...nampak sedap kan?



close up bebola coklat.Ala...mcm cokodok salut cokelat..^^


Lepas tu,kitorg teruskan perjalanan ke Parliament and Tomb of the unknown soldier.
Ape yang famous dekat sini????



Soldier kat sini la yang paling famous!!Hehehe..Kenape dorang famous and nak tgk gamba ML dengan soldier ni??Nanti ML cerita okiessss???=D



The parliament



Riuh cik kiah bile nampak bas sightseeing Athens for the 1st time.Hehehe..



Opposite to the parliament is Syntagma square.For me,this is a square of light!


See!i was playing wif the light ^^



There's a lot of light balls at the back.



Beautiful.



Mumu,kaka n ML



i love the background!


From syntagma square,we went to ErmOu street!!
SALE!SALE!SALE!



Ermou street.
Dekat sini, ada banyakkk kedai kalau nak shopping,ada zara,bershka and bla bla bla..Duit je kene ade.hehe..
ML xshopping benda2 mcm ni kalau tym jalan2.Sebb bag da xmuat.hihi...



I found my passion!


Tasty Coconut candy!


Then,we went to the souvenir part!kalau korg nak tau,kasut pua chu kang dekat Europe sangat la famous!kekeke..sebb dorg xtau pua chu kang pakai.Ngeee..=D

Skrg da malam,so kitorg tgk2 jek..Shopping souvenir mesti la kena last day!
hehe...



berposing dengan wani before ML balik tidor..

OK..1st part da habis...Nanti ML sambung 2nd part nye pulak k?Sebb buah hati ML da selamat smpi Malaysia.=)

TATA..






You Might Also Like

12 comments

  1. wah bestnya.......

    salam I ada entry barulh http://fasham87.blogspot.com/2010/07/pyaar-impossible-relax-and-interesting.html n dis http://fa87.blogspot.com/2010/07/movie-pyaar-impossible.html

    ReplyDelete
  2. CANTIKNYA SYNTAGMA!!

    now Greece is in my travel list! :D

    ReplyDelete
  3. hihi..tak habis lagi ni eqa..nnti ML sambung part 2 plak.=D

    ReplyDelete
  4. hihi fira...ML xshopping pon.=(
    takut bag berat ..

    ReplyDelete
  5. cik ML!!
    sonok nya tengok ML p sana ngn kwn-kwn.if meon nak p sna, jln2 ngn ML boleh?hehe

    ReplyDelete
  6. ala. xsampai greece lagi! total travel expenses korg berapa? mahal x pegi greece?

    ReplyDelete
  7. greece xmahal sgt.still affordable ..total expense xingat la chybee..kekeke..compare to italy,greece jauh lg murah ..cume nak susah sikit nak cari tempat makan yg halal.

    ReplyDelete
  8. so beautipul n suwit.. hehe.. ML, xde chatbox ke? xjmpe pn?

    ReplyDelete
  9. ade la sayang..die xloading la tu..hihi

    ReplyDelete

I read:

Makeup geek