Celebrate our 3rd anniversary at Flora Cafe, Ampang

8:42 PM


Assalammualaikum..

Rasa dah lama sangat-sangat tak update blog ni. Alhamdulillah, life getting better. 
Hari ni nak share our experience celebrate our 3rd Anniversary di Flora Cafe, The Ampwalk Ampang pada 11/11/2014 yang lalu. Pada mulanya kami still tak sure samada ada kesempatan atau tidak untuk menyambut ulang tahun ke-3 ni..sebab encik suami pon tengah off shore di Terengganu time tu. 
Initially we planned for a short vacation somewhere around December, tapi cuti mama plak dibekukan because most of doctors dekat area Pahang ni need to standby for banjir team. So vacation plan cancelled!

For the past 3weeks,most of the time i need to cover the clinic alone sebab doctor lain sume masih on maternity leave..So, angan-angan nak celebrate anniversary memang dah terpadam... Sobbbbsss..

Alhamdulillah, di beri peluang oleh Allah sw.t, encik suami habis kerja on time that day, dapat balik the night before our anniversary and that day ada my friend yang boleh coverkan clinic..so i took a PM off. Yeay!

 Kalau ikutkan encik suami cakap "tempat special" die nak bawak ni full. I suggest ,why dont we go earlier, coz that day was a working day..so petang confirm tak ada orang. 
Alhamdulillah, mommy's brilliant idea worked like a charm! chewah!

Driving all the way from Bentong (papa drive macam nak tercabut tayar ok!), we arrived there at 5pm. 


NICE DECO

Honestly bila mula-mula sampai dekat restaurant ni..restaurant nye tak besar..keluasan sederhana. Tapi i'm amazed with the deco that full with flowers..memang rasa dalam taman gitew..The dimmed light ditambah dengan cahaya-cahaya candles membuatkan suasana so romantic. 

Oh oh oh..bagi yang suke boleh la bayar extra for the balloons..Dont worry u can bring back all the balloons..Hehe, kerana terlalu terpegun dengan deco restaurant ni, I can't stop my hands from taking pictures! 












THE FOODS

For anniversary celebration, the food comes in a package..either u want masakan kampung or western. As for western we preferred steak-steak gitew..but in view the masakan kampung menu is more tempting..So we choose masakan kampung!
Untuk selera ibu mengandung yang cerewet ni..i would say masakan nye sedap and harganya juga berpatutan. There were 5 dishes in the menu : ayam berempah, udang sweet sour, ikan masak asam pedas, kailan ikan masin and daging berempah (if i'm not mistaken)..and of course u will get 2 nasi, air sirap, pencuci mulut and a cute choc cake with a light up candle!



Fuh fuh!! tiup sama2..gedik!

We eat...we chat..macam tengah dating zaman mude mudi dulu..padahal dalam perut ada baby no.2 da .
Hihi.. okies, i'm the happiest woman that day. Thank you sayang for the surprise!












Time korang makan-makan nanti akan ada photographer amikkan gamba. Your pictures will be uploaded in Flora Cafe facebook. Best kan..Ala2 retis gitew.

Okla, bagi sapa2 yang nak booking untuk majlis makan malam,anniversary or even birthday party, bole la lawati facebook flora cafe


to my dear husband -Happy 3rd anniversary dearie. Thanks for being by my side..during beauty, cutie, cranky, angry or meroyan moments. Haha.. i love u!

"In marriage, you don't need a mount of gold, 
love, trustworthy and sincerity means everything"

You Might Also Like

0 comments