La Venezia.Venice,Italy..

1:59 AM




Dekat sini,jalan air adelah jalan yang utama..Here,u can see the water-bus!


Hye...hurm..bosannye la hari ni..sume housemate ML kuar shopping.ML ngan kaka jek dok dlm rumah makan laksa.hihi....Sementara tgh free ni,ML nak ajak korang jalan2 Venice..nak tak?

Ermm..Venice was our 3rd destination in Italy.Sume org pun tau,Venice is one of the most famous tourist attraction..As usual,bandar2 atas air mcm Paris,Venice,Turkey ni mmg akan jadi tempat2 famous..But,honestly..i don't really like Venice..maybe sebb banyak lg tempat len yang best or maybe because the environment,the people and the architectural building itself were not really attractive for me..(sume building kat europe ni sama jek..banyak church jek).The environtment is quite stuffy..Maybe sebb tempat ni penuh dengan air,so bile korang jalan dekat situ,rase mcm jalan dlm puzzle.Jalan sempit.But,still i had lots of fun here..adventuring the small alleys and yes the yummy pizzas~Jom jalan2 sambil tgk2 gambar..




The building is very close to each other..got lots of bridges.And all of them hv their own name..penin nak cari dlm map.Congratz to encik buah hati yang jadi tourist guide kat sini.hehe...




Pasar pun atas boat jugak..menarik kan?


Eh..eh...camera!!amek gamba jap~=P
Ok..Jom continue jalan...






Err..I don't remember what was the name of this building.Tapi kat sini boleh tgk leonardo da vinci nye masterpiece.Heh~ML xsuke benda2 seni ni..hihi...Bangunan ni xjauh dr ML nye hostel.Dekat2 ngan piazza Santa Margharita.




Ni la gondola a.k.a sampan cantik.kekeke...Ni dekat ngan hard rock cafe..Nak tgk ML naik gondola??JOM~JOM!!




Nek gondola ni,sorang 10euro.Bile naik,pakcik tu akan nyanyi2 utk korang.Suara die sgt xsedap.AigOoo..






time ni..pakcik tu pon da xlarat nak nyanyi..




Time naik gondola,bleyh nampak rumah Casanova..tu yang putih tu..



Piazza San Marco..wif kaka




Piazza San Marco







Dapat jugak gamba ramai2..hehe



On the bridge over Grand Canal.




hye anjing~pandai anjing tu posing.haha




Ni adelah mask pertama yang ML beli..Bile amek gamba.."Alaaa..ni kalau simpan dlm almari mak ML xnampak wane die ni...".Pastu,ML pun pergi tuka..hahaha





Jeng jeng jeng..the mask of zorros~inila ML nye mask.Encik buah hati tu pinjam kaka punye mask.keke..




Lepas setapak dua,si yana pulak beli mask.Damn it!Mask die lg lawa laa dr ML...hahaha...Look at my mask punye bulu!So sad~~haha..



Rialto Bridge









Cute2 crystal..




Nice costume~




Abg pizza yang boleh tahan kacak~




Posing dlu baru makan...




Pizza kebab.Bersinar2 muke nampak makanan.keke...Kat sini agak susah nak cari makanan halal.yang ade pun,kebab kebab kebab,sampai nek indigestion ML dibuatnye.Air satu botol 2 euro.Jenuh arr nak beli air.So,kalo korang gi jalan,make sure bawak water kettle.Kitorg bawak,tapi terbakar plak.kekeke..


Hurm...bile jalan2 ni mmg la seronok.Tapi kene pandai jaga diri.Kene pandai jaga barang sndiri..Jangan ingat nak shopping jek.Budget kene jaga betul2.Kalau tidak,hahahaha...jadi bankrup bile balik dr jalan nnti..

Bile jalan jauh2 ni,everyone mesti kene ada map.Jangan la dok lepas tangan biar org len jek baca map.kalau tersesat sorang2 nnti..jenuh nangis tengah jalan..mcam kawan ML sorang ni..kekeke..tapi xmo cakap la sape..korang teka2 la sndiri..hehehe..

Nampak memang seronok gi jalan2 ni..tapi kadang2,kitorg tido dekat epot jek.Tgk keadaan la kan...salunye time transit la ML tido kat epot...siap bawak selimut babe..~hihi...namanya student kan~~ ^__^

Bile jalan same2 ni,janganla suke nak pentingkan diri..Kene belaja sabar sikit.Sebb kite bukannye jalan ngan parent nak bermanja2.Apepun,group trip kali ni mmg best..Alhamdulillah semuanya selamat seperti yang kami rancang.Thanx for reading..Tata







You Might Also Like

8 comments

  1. i've always dreaming to visit Venice someday

    goshh! i envy you :p

    ReplyDelete
  2. insyaAllah..ML pun teringin sgt nak pergi dulu.Nanti kalo ade rezeki,eqa pulak pergi k?=D

    ReplyDelete
  3. insya Allah..
    then, i teringin nk pergi Eiffel Tower.

    and bila nmpak post u pergi Eiffel Tower, i said "she's very luckyyyyyy" :)

    ReplyDelete
  4. hehe..timer kaseyh..Ml g eiffle tower 3 tahun lepas.Mule2 nak pergi korea,tapi sebb tiket dr moscow-korea tersangatla mahal.so kitorg pun g paris.Nanti ML wat post psal paris k?Mane la tau,ade rezeki eqa,leyh eqa pergi pulak.sebb ade certain2 tempat yang ML pergi,xramai org tau.Ml untung sebb ade banyak kawan.So,dorg la yang tolong getau mcm mane nak pegi sume.Kalau eqa nak tau,org france or org2 len kat europe ni..xramai sgt yang paham english.Orang Russia lagi la xpaham english..kite la yang kene pahamkan dorg.kekeke=D

    ReplyDelete
  5. bestnya venice org kata venice ni tpt romantik papepun bestkan dpt jalan dinegara org kan..huhu^^,

    ReplyDelete
  6. hehe...dlm iklan mmg romantik.tp verona lg romantik pada ML.nnt ML wat post psal verona k?.jln tmpt org mmg best,tp bile jln ni kne sabar bnyk2..sbb mcm2 dugaan ade..hihi..

    ReplyDelete