Review: M.A.C kinda sexy matte lipstick

1:00 PM


Yes, as a fan of MAC matte lipstick i wish i could collect all the shades.. Tapi ade certain colour xsesuai pulak dengan kulit muka yang tak berapa nak putih ni kan.. Mih mih mih.. So, this month i memang addicted gile dengan MAC kinda sexy matte lipstick ni. Colour die..alahai..cantiknye.. 



Ni rupa label di bahagian bawahnye.. Sekarang ni payah sikit nak nampak code MAC tu ha..kene perhati betul2 baru nampak. Jangan la lupa baca macam mana nak interpret MAC code ye girls-girls sekelian.. Jangan terbeli yang expired.


So kalau dilihat dari swatch kat atas ni, shade die more to combination peach and pink. Warna ni sangat wearable untuk ke tempat kerja and bagi siapa yang tak suka warna terang-terang. Kalau combine dengan MAC lipliner boldly bare, lagi la cantik .. tak tidur malam cik abang tengok. cewahh..

Texture matte lipstick ni memang best ,finishingnya matte..tapi creamy..haaaaa..itu yang best MAC matte lipstick ni.. walaupun matte ianya tak mengeringkan bibir ni. nampak smooth je texture die bile glide on lips. Selain dari tu ianya mudah untuk di cuci.. tak payah susah-susah nak guna biore wipes whatsoever, guna tisu biasa pon boleh. Dah bersih! Tak ke senang tu?


Bile gi kerja, i memang tak makeup banyak pun..eyeshadow jauh sekali. Selalu makeup vavavoomm bile kuar dengan cik abang je la. Hehe.. So, i really love this colour..and i do noted some of lipstick lover dekat my IG pon agree and kinda sexy memang one of their favourite shade. :)

Price:rm74
Availability: MAC makeup store

Hope u like my review. Thanks for reading :)

You Might Also Like

2 comments

  1. thank you share this color code. liz sukaaa warna ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik liz..klo liz pkai msti cantik ☺

      Delete