Alhamdulillah for...

5:04 PM


Assalammualaikum..happy new year and happy birthday to me... Tak masuk 3 series lagi ok. Soon to be..but this year still main 2 series.. So, this new year going to be a good year i hope.. I don't have any new resolutions.. Just nak stay healthy and perbaiki diri tang mana yang patut. Malas nak citer resolution dekat..beria tulis kat facebook kang..last2 jadi debu je..itu poyo namanya.so sendiri2 je tahu dah la..So, any changes this year? Yes, a lot actually. Baru-baru ni our system dekat klinik ni dah ada perubahan..where my specialist divide into 2 zones..since aku dah kire "Senior" sikit kat sini, so dapatla jaga bahagian "primary prevention". Basically my scope of work more on walk-in patient, HIV, TB and methadone cases all are on me..and another thing is saringan kesihatan untuk orang-orang yang sihat..sebab kite nak prevent rakyat malaysia ni daripada jatuh sakit. Banyak benda nak kene bukak kitab balik and study balik ape yang patut. Maklumla,dah mak-mak ni, otak pun dah senile sikit.haha.. 2 weeks ago aku kene cover part org mengandung untuk 2kawasan yang busy..naik semput juge dibuatnye nengok orang mengandung je sepanjang hari..sampai rasa nak meloya dok scan orang..memang salute la dekat doktor2 O&G..kalau aku dok dekat department O&G lelama..memang worn out! haihhh..On my birthday, aku ditukarkan ke primary prevention. 1st day je dah >40 walk in cases..sampai tak muat column nurse aku nak tulis bilangan pesakit yang datang. Hah!memang ramai gile kau senah!jonah bebenor. Takpe..kite tabah ye..tabah..


Emotionally and spiritually aku naik turun new year ni..maybe sebab laki aku asyik takde kot. Salu sokmo begusti kan, so kuat sikit..haha. Aku ajak mak aku teman aku dekat rumah la..syokla sikit ade kawan sembang.. Huhu..mak aku ade dekat rumah, alamat cuci calat rumah aku dibuatnye.. abih ngan aku2 dibeleternye..anak aku pon kene mando kemas rumah. Haha..tapi seronok tengok budak-budak dok ngan nenek, memang cepat pandai jadinye. Dalam sehari macam-macam benda baru dorang belajar. sebab nenek rajin bercakap. 

My little wardina dah besar.. Masha Allah sekejap je masa berlalu..dah tiga tahun lebih da..  ni la my baby yang dulunye premature.. dibesarkan dengan penuh linangan air mata.. hihi. A very beautiful girl..she is..suke melawa..abis makeup mama nye.. crown kalah dato seri vida..kih2..Hari-hari ok pakai crown. Nenek plak rajin makeup..memang melaram aje jawabnye..Layan..mane tak tumpahnye kuah kalau tak ke nasik yedak?

Imran pulak bertambah2 clingy perangainye.. bottom shuffle.die tak nak merangkak..ngesot bukan main lagi lajunye. memang risau, rase mcm nak refer paeds je..tp aku dlu time kecik pon sama ratu ngesot. haha..turun ke anak la jugak. But so far, he able to stand up...skrg dah belaja lepas tangan..tapi biasa la, xstable lagi..poomm tumbang.. Mulut memang bising mcm bertih goreng..dah pandai panggil mama.. Which is laki aku tekejut semalam bile denga anak die da pandai panggil nama.. Kesian..tuh la syndrome bile orang keje jauh agaknye..tau2 je balik tengok anak nye milestone dah berstone-stone developed. Yang aku risaukan, imran refuse EBM sekarang. Penat aku EBM, tapi die tak nak minum. sedihnye hati ya Allah..sedih tgk susu tu terbuang aje.

Oklah, hope for a better day tomorrow. Hari jumaat ni aku plan nak buat makan-makan sempena birthday aku..staff-staff aku kemain excited nye..mcm nak buat party je. Nasib la jaga klinik, kalau tak memang buat barbeque siap. haha..Oklah, ade banyak review aku nak buat..tapi entahla..tak nyempat-nyempat. busy mommy sungguh aku nih. Doakan aku kuat dan sihat macam maskot milo. ok bye!

You Might Also Like

1 comments

  1. happy birthday awakk! take caree. comelnyaaa ur daughter :)

    ReplyDelete