REVIEW: SMASHBOX DOUBLE EXPOSURE EYE PALLETE

4:07 PM

 

Penyakit collect eyeshadow semakin menjadi-jadi.. Tak tahulah virus ni datang dari mana. Yang pasti sephora selalu ade antiviral nye. Keh-keh.. So, hari ni di petang yang hening ni..hujan renyai-renyai...sambil duk baca pasal iron deficiency anemia vs thalassemia, aku berhenti lah kejap membaca and nak buat review eyeshadow palette yang best ni.. Ececece..macam rajin sangat je kan bunyinya.





Actually, aku beli eyeshadow ni dah lama..and dah banyak kali dah pakai.. Balik KL ke...balik kedah ke..or gi jenjalan mana-mana mesti angkut eyeshadow ni. Sebab apa? Sebabnye packaging die sangat compact and color die sangat wearable and pigmented. Senang nak blend. Setiap warna eyeshadow ni boleh dipakai wet and dry.. Macam mana nak pakai wet? Caranya dengan basahkan sikit brush samada dengan air biasa or spray mist. Ala spray muka korang tu... Korang spray sikit dekat brush lepas tu sapula eyeshadow tu..kalau tengok review, warna nya akan jadi lebih vibrant! Tapi aku tak sukelah..sebab nye xpakai air pun dah vibrant. Over sangat kang kak senah ~



Inilah dia barisan warna-warnanya.. Most of them ade hints of shimmer di situ.. glittery sikit..takdelah sendu sangat bile pakai.. Ade 4 matte shades je disitu iaitu veiled,espresso,fig and noir..




smashbox eye palette ni didatangkan dengan dual ended brush yang ohsem..walaupun brush nye tidak se-dense and se-high quality urban decay, tapi function wise is ok! akak bagi 4 bintang untuk brush ni!


swatches! 


My favourite will be noir, temper, mauve, midnight , fig and espresso.. The rest are just ok to play with.. The top line one..memang best untuk highlighter. All the colors memang easily blendable and buildable gitu.


Gamba kat atas ni gabungan color noir. temper, haze and blanc. 

Overall, akak memang suke dengan eyehshadow ni. Price nye agak pricey tapi akak tak ingat berapa.. Long lasting...kalau pakai dengan eye primer,memang lasted for more than 8hours..disregard tempat korang tuh xpanas sangatlah..kalau panas, pakai brand ape pon cair.. huhu.. Oklah..hope u like my review. Tata :)


FOR MORE MAKEUP REVIEW CLICK HERE

You Might Also Like

6 comments

  1. cantik semua warna nya. warna2 yg slamat. liz suka natural2 mcm tu. by the jelus tgk awak pakai contact lens. liz tak reti :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks liyliz..pkai kdg2 je..most of the time sy kai spek mata je. :)

      Delete
  2. Hey hi, came here from Fatin's blog. Don't you have Bloglovin? Would love to follow you!
    -Hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye! Thanks dearie..i do hv one but frankly speaking i don't know how to use em.need to explore bloglovin more ☺

      Delete
    2. Just realised there's two of my comments here! *facepalm* Anyways, it's easy, you can keep track of blogs of different hosts there. Will be looking out for your Bloglovin widget when you decide on it...
      -Hari

      Delete
  3. Are you on Bloglovin? Would love to follow! Hari here. Came here from Fatin's blog.
    -Hari

    ReplyDelete