Kene tinggal

5:31 PM



Ramai sebenarnye ibu-ibu yang most of the time jaga anak sorang-sorang. Bagi yang ketiadaan suami disebabkan penceraian or kematian, I memang salute! Sebab memang tak senang nak handle anak sorang-sorang. Lepas seharian penat bekerja, jumpe patient, pung-pang pung-pang pening melayan kerenah patient,kerenah staff sume....bile pukul 5 tu rasa nyawa dah paras hidung dah. Penat ya rabbi.

Malam pulak nak kene prepare foods..for those who cook at home, korang memang hebat gile la..Balik malam je berkejar-kejar dengan budak-budak.. sorang nak dukung..sorang nak makan..sorang nak main buaian.. Oh my gucci! fuhhhh...


So,bile bapak budak-budak ni takde je..aku memang kene jadi wonderwoman+superman+ironman. Especially bile pagi-pagi nak bawak masuk keter sampai la ke rumah pengasuh. Sorang nangis...dua-dua pun nangis.. Allahuakbar.. sorang mintak dukung,yang sorang lagi pun nak berdukung jugak. So bayangkanlah, panjat tingkat tiga, sambil bawa beg baju, and dukung dua budak? fuhhhhhhhh panjang panjang.

Ada sesetengah orang beruntung sangat-sangat sebab ada maid..tapi satu kelemahan aku ni..aku xboleh hidup dengan stranger. So, no matter how, aku tetap akan cuba untuk tak ambil maid. Hatta mak aku suruh ambil weekend-maid je pun aku xnak..

Sebab pada aku, this is my life..and semua orang pun actually ada masalah masing-masing. Janji budak-budak happy and selamat dah cukup. And bile kene tinggal ni..baru la ada rasa nak appreciate each other kan? hihi..kalau dekat-dekat,sokmo nak bergusti je..ekekeke...

Oklah, nak balik rumah da..nak amik budak-budak. Dah rindu si busuk-si busuk tu..Tak sabar nak sniff sniff sorang-sorang..Ok.Bye!

You Might Also Like

2 comments

  1. Fidaaaa! LOL i terjumpa blog you bila i baca comments kat blog Paris (MWS) :) Saw the baby's face and thought it looked familiar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..hye liszzzz...i memang suke baca blog paris. time takde patient sangat seronokla baca blog. LOLz.. u kenal syaza tak? die pon ade blog jugak..qirl squad or something like that la.. :)

      Delete

I read:

Makeup geek