Warded at KPJ Tawakal KL

3:38 PM

Assalammualaikum..

Kadang-kadang kita tak duga bila Allah nak duga kita kan? 3hb hari tu sy kerja 24hours locum. Klinik yang sy locum ni taburan patient takdela ramai sangat. So normally per month, i have 2 locum slots...So,si comel dua orang di rumah tu papa dorang la yang jaga. Esok pagi bile balik dari locum, wardina start muntah-muntah. Non stop. Memang tak boleh tolerate orally at all...bagi je ape bentuk makanan, susu, nasi, biskut..semua dimuntahkan balik. Stress. Memang stress.

Dari pukul 7 hingga pukul 9 macam tu dah hampir 5kali die muntah. Mula-mula nampak dah tenang sikit, kami bagila wardina susu..tengah minum susu jugakla die muntah..Dalam hati dah mula risau. Mata memang mengantuk sangat-sangat..kepala ni rasa macam melayang-layang..tapi gagahkan jugak kemas beg, capai buku insurans wardina and terus naik kereta. Mula-mula kami ke Pusrawi, dah dapat ubat semua, time nak insert jarum branular tu..pihak pusrawi bagitau insurans wardina tak cover panel Pusrawi. Silap kami jugak sebab tak call dulu pegawai insurans kitorang. Bile call, die kata KPJ tawakal adalah salah satu senarai panel hospital. 

So,drive kereta and pergi pula ke Hospital KPJ Tawakal di bulatan Jalan Pahang. Ini first time kami ke sini. My plan is to admit wardina for at least 1 day for observation and for IV drip. Since wardina cannot tolerate orally at all, it is better to monitor her in the ward. 

Perkhidmatan KPJ ni agak slow actually. Staff ramai je. The hospital is spacious and the ambience is great. Tapi dari kualiti perkhidmatan better lagi FPP Hospital Putrajaya. We chose single executive room, rate rm300 per night. I prefer single room since wardina cepat cranky and suke menjerit. Kesian dekat budak-budak lain. Plus, less infectious and mama papa pun boleh sama-sama jaga.Yang  penting sekali adalah selesa.

Tapi in view bilik single dah full, wardina di tempatkan dekat bilik double bed dulu. Cost per night is rm180. The room divided with a curtain in the middle into 2 cubicles. Thus, each cubicle will have 1 bed, 1 locker, 1 multipurpose bed for parents and 1 small flatscreen tv. As u can see, the mural is so nice. Wardina dapat katil baby sebab katil besar dah habis. She was not happy sebab macam kene kurung. Asyik nangis nak turun. 

double bedded room



multipurpose bed for penjaga

Alhamdulillah, over the night around 12am, the staff informed yang bilik single dah kosong. We were so happy. Kemas barang semua and terus pindah. 

single executive room



built in toilet with shower

After 2 days stay in hospital, wardina pun dah ok, dah x muntah-muntah da. Alhamdulillah. Cuma dari segi makanan, ade guideline pemakanan la yang kene ikut. Kesian si kenit tu. We were satisfied with the treatment given. The specialist is also very informative. The staffs are not that friendly...tapi yerla orang pun kerja penat kan...i dont have high expectation. Tapi kalau dapat improve lagi communication skills lagi bagus. Hospital foods memang tak ok, kalau bagi markah 2/10 je kot. Oklah, nanti saya review FPP Hospital Putrajaya pulak okay? :)



You Might Also Like

0 comments

I read:

Makeup geek