Life update...

3:41 PM

Assalammualaikum..
it's been a while..tak sempat nak update blog. Busy dengan kerja dengan anak...So this is a random post i guess. Alhamdulillah, currently tengah proceed dengan beli rumah. Urmm..not a big house pun. Rumah subsale biasa je jadi pilihan kami. But it comes with a good price and good location as well, so why not kan? So,looking forward to pindah in few months time. (serabut dah kepala nak pikir pindah barang.huuuuu...)

I've been thinking to have a simple kitchen cabinet. i love cooking..eventho masak benda bodo-bodo je pun, tapi rasa macam nak proper dapur. Nanti kita tengok ape kata encik suami. Hari tu die pon macam agree je. Maklumla..simple kitchen aku ni complete le jugak dengan kitchen hood sume. hihi. I love something small, compact but proper yet elegant..chewahhhh.amik kau...tu lah banyak sangat tgk citer korea.hihi



I already delivered our 2nd child, my favourite hunny bunny yumpiyampiyam Imran Muhaimin. Almost 8 m.o..Imran selalu ada monday blues..bile monday je mula la taknak minum susu dekat rumah pengasuh. Pengasuh pun dah masak da dengan perangai imran. Muke comel, tapi nangis macam "kene pukul"..haha.. Imran dah start makan solid food. So,every week i need to prepare his food like for 1 week terus. Tak sempat nak masak everyday. Sorry imran darling :(.

Tapi he enjoys the food very much. He loves chicken porridge with all the carrots and potatoes..But this week anchovies porridge nampaknye imran tak berapa nak suka. Takpela..nanti Thursday ni mama masak lain pulak. Sebab thursday cuti.

I dont know why, or maybe it's only me..i'm not even 30y.o yet tapi da start suffer with bilateral knee pain. it is not really painful tapi memang rasa macam ada arthritis. keh keh.

lately, i'm sooo into jubah/muslimah dress gitu. Since before bersalin lagi actually dah start2 belajar pakai jubah. Kalau dulu, jubah la yang paling aku xbagi mak buat. Hehe..dunia dah berubah.. well, it is so comfy sampai bile pakai baju lain rasa tak comfortable da. Apepun, janji cik abang suke bini die pakai jubah .

Oklah, selain jubah sekarang perangai anak dara zaman mude mudi aku dah kembali. tak lain tak bukan melayan drama korea! hahaha. well, i'm pretty sure ade ramai gak mak-mak yang perangai macam aku kan.

Banyak nak cerita lagi,tapi nanti la kite sembangkan..tak tahulah ade lagi ke pembaca di sini. Kindly share your thoughts with me! K Bye!

You Might Also Like

0 comments

I read:

Makeup geek