Kisah seram: penunggu sekolah (PART 2)

10:08 PM

Assalammualaikum..

Sorry ek lambat pulak ML sambung citer ni. Hehe..Super busy lah katekan. Ok, meh nak sambung citer penunggu sekolah hari tu.

Bile dekat rumah, Amnah dengan Athirah ni kejap ok kejap tak ok. Mula-mula masuk rumah je, nanti si Athirah akan duk sebok-sebok tanye mama die, " Munir mana mama? Munir kat atas ka? Sapa lagi ada kat atas?". Munir ni adik dorang yang bongsu. Tujuan die sebok dok tanye sape kat atas, sebab die nak pergi kacau adik beradik yang lain pulak la. Mengamuk la Mak Cik ML neyh. Kalau si kakak kena, nanti si kakak nye hilang dok bekurung dalam bilik sorang-sorang.

Bile Pak Cik dapat contact dengan Atok, Pak Cik pun cerita la ape yang jadi dekat anak die. Pak Cik bawakla si Amnah ngan Athirah ni gi rumah Atok. Atok pun baca-baca doalah untuk budak dua orang ni. Benda tu nak tak nak je keluar. Jadi, si Atok ni bacakan doa dekat jam untuk adik and dekat cincin untuk kakak. ML pun tak tau la ape function nye. Dorang dua memang kene pakai la jam and cincin tu selalu. Kire time balek dari rumah Atok tu, benda tu tak kuar lagi la, just die tak kuat sangat. Sebab benda tu kalau time die mengganas, die suke gigit. Habis badan Amnah ngan Athirah tu lebam-lebam jadinye. Menjerit-jerit "Sakit mama! Sakit!" tak boleh gerak bile benda tu gigit kaki or tangan.

Bile dalam kereta on d way balik rumah, si Amnah ngan Athirah ni dok merayu-rayu dekat mama dorang. "Mama boleh dak nak bukak jam ni? Tak suka la pakai jam ni. Gatai. Ketat sangat. Boleh la mama na? Boleh laaaa...".Mak cik ML kate, benda tu memang pandai sangat merayu buat kite kesian dekat die. Huhu...Lama jugak dorang bercuti dekat rumah. 

Atok tu ada bacakan doa dekat air dan garam kasar kot, and benda tu di beri dekat Pak Cik ML. Atok suruh bawak pergi sekolah Athirah dan Amnah tu. Pak Cik ML drive la lori die gi sekolah anak die tu. Time tu sume budak still dapat cuti. Tibe je dekat sekolah tu, ade warden. Pak Cik ML pun baca la doa and buatla ape yang disuruh Atok tu. Kire macam die "pagar" la tempat tu. Time tengah baling garam kasar tu sume, time tu si warden ni duduk tercegat tengok Pak Cik. Pak Cik dah pesan gi dok jauh-jauh. Tapi die tak paham bahase agaknye.

Bile nak balik dari sekolah tu, tibe-tibe tangan pakcik sebelah kanan tak boleh nak gerak. Nak angkat pun tak boleh. Macam mane nak drive balik? Pak Cik drive gune tangan kiri. Sampai je dekat rumah, Pak Cik kol Atok bagi tahu ape yang jadi. Atok pesan, hati-hati masuk rumah. Baca ayat Qursi and bla-bla-bla. Bile masuk rumah tu, takde pape ar jadi. Kebetulan Mak Cik bawak Amnah, Athirah and anak-anak pakcik yang lain gi dok rumah nenek dorang. Bile Pak Cik nak masuk bilik tidur die dekat tingkat atas, tiba-tiba ade benda tumbuk muke pakcik. Dah la bengkak rahang Pak Cik sebelah. Pak Cik kata memang kuat gile ar. Lama jugak baru nak reda and dapat function balik tangan Pak Cik tu. Malam tu, ade ustaz sekolah tu kol Pak Cik bagitau, warden tu dah pengsan kene rasuk pulak. Huhu.

Lepas seminggu lebih macam tu, si Amnah dan Athirah dah makin ok. Alhamdulillah dorang dapat pergi sekolah macam biase. Sampai sekarang ML tak denga la pulak ape-ape update pasal dorang sebab tak balik kampung. Rupe-rupenye tanah tempat sekolah tu dibina adalah kubur orang India or Kuil India kot dulu. Dats why la benda tu bengang kot. Wallahulam..Baru-baru ni Mak Cik sakit teruk sampai tak boleh jalan tapi bukan sebab "benda-benda" ni la, ni memang sakit urat saraf. Hihi..Cuti raya kali ni pun, ML taktau la nak balik kampung ke tak, rase macam nak raya dekat rumah sendiri je, tapi mak-mak sedare sume suh balik. Tengok la macam mane. Nanti ML citer kisah seram lain pulak okies ^___^. Tata.




You Might Also Like

0 comments

I read:

Makeup geek