SHOPPING

9:57 PM

Salam..and hye all..

2 hari ni,ML penat betul..Bukan penat ape,penat berjalan gi shopping.Tapi yang sedih nye bukan shopping utk ML pon,tp utk family.hehe...Summer sale da start.Tapi xdela sale sgt pun,sebb baru mule jek kan..so sale pun dlm 30-50% jek.ML bukan kaki shopping.ML just shopping bile sale jek.Winter sale and summer sale.kadang2 ,kalau nak lepas geram tu,ML beli la barang make up.Itupun xde la salu,just for my daily needs jek.

Semalam,ML pergi Metropolis dengan kaka,yana n anna.Tapi last2,ML jalan ngan kaka je.Shopping xle jalan ramai2..berdua is the best!hehe..metropolis ni one of the biggest shopping complex kat cni,tapi Mid Valley besar lagik ML rase..(yeay!!Malaysia menang!Hahaha)..Metropolis shopping complex ni agak jauh dr rumah ML,jalan kaki+naik metro dlm 30min to 1 hour gak kot..1st, ML makan dlu..kat cni ML makan fish burger jek salu...muke ML pun da naik mcm ikan da kan?kekeke...Macam mane rupe metropolis tu,ni ML gi googling dekat tenet..hehe..


Ok,ni la ejaan metropolis dalam russian.Haaa..eja la sendiri..kekeke



Ni metropolis at night,ML jarang keluar malam ye..ML kan budak baik..takut hantu..=P



Metropolis ni agak besar,ML pun xjalan sume part lg,kalau dr metro station/train station tu,kite akan jumpe deretan bank2 dulu..die nak suh kuar duit dlu then baru shopping.kekeke..




Hurm...cantik jugak rupenye bangunan die.




Thanx to google image..


Ok,da puas kenal metropolis kan..Jom sambung citer,...

Pastu start la ML nak bershopping.Ingatkan nak beli baju utk alya and alisha..OMGEEEE...adeke baju budak nak dekat 2000ruble/rm200.Hekkk~Pakai sebulan,pastu da xmuat da...kekeke...So,utk alya n alisha,mak usu cari kat Malaysia la  ye sayang?kekeke

ML jalan2 carik hadiah utk my 1st brother and both kak ipar...ML suke beli baju je sebb baju ringan nak bawa balik (ML kan salu mengalami masalah overweight luggage!hihi)..Tapi alangkah sedihnye hati...Sehelai baju pun tak cantik.Sumenye buruk mcm kain buruk.ML pun xpaham ape yg org Russia ni shopping sakan.Maybe pada dorg cantik kot pakai baju camtu.Whatever la..da la harga mcm xsale jek.Lepas tu,Moscow ni sgtla panaaassssss skrg..waawawawa...nak nangis ML g shopping semalam.Da r org ramai...

Selalunye,xde la teruk mcm ni design baju dorg.Honestly,before this Ml sgt suke baju2 dekat sini.Sebb cutting dorg sgt cantik!!PLUS design baju pun cantik.But i don't know why kali ni fashion sgt la buruk..aigooo..

So,bile baju utk kak ipar xde yg comeyh2,ML pun tukar plan nak belikan wallet,wallet sempoi tapi cantik r...pun mahal2 gak..padahal xde r brand yg superb mane pon.So,ML xjadik beli...

ML just beli plain t-shirt utk pakai dekat dlm.senang nak mix and match.Tapi tu utk ML la.hehehe..

Hurm...mesti ramai pelik nape ML xshopping utk diri sndiri kan??Bukannye ape,ML pun cam korg gak,beli online jek.kekeke..pastu suh pos dekat rumah.Korean2 dress tu,ML da borong da haritu.hehe..Sebb ML malas nak angkut baju bawak balik.

Lepas tu,untuk si jantung hati,ngeee...mestila yang special kan.ML nak cari hadiah sempena buah hati ML da grad n akan start bekerja nnti.ML sedih tau xle nak g tym grad die hari tu,nak wat cane exam nye psal.Kalau x exam pun,macam ade duit kan?kekeke,Okla,jom tgk hadiah nye...jeng jeng jeng...


Taraa!!Ape dalam die??Tak le la bg tauuu..sebb buah hati ML pun salu bace blog ni.hihihihi..Biar tuan die yg bukak dlu k?=D

Lepas tu,kaki ML pun sangatla penat.Nasib ML pakai sandal jek.Kalau pakai heels,mau melecet kaki ML.hihi...So,ML pun singgah la di kedai kopi...kiki




ML n kaka singgah starbuck.Minum air fevret kitorang.Chocolate Frappucino^^




Dahaga gile kott..i need glucose!!Hehehe...Lepas da minum...kitorg jalan2 sket dekat kedai tepi2 tu..Pastu da bosan...ML n kaka pun balik la..

Kaka beli baju utk kawan die and adik lelaki die.Woot-woot!!Baju t-shirt nike Arshavin lawa gile kottt!!!wawawa...

.....2nd Day.....

Semalam, kaka xjumpe baju yang adik pompuan die nak and cousin kaka pun nak baju nike Arshavin jugak..So,kitorg tepakse la kuar buat kali kedua hari ni...Tapi kali ni kitorg xgi metropolis.Tapi pergi Shopping complex di akhodniey riad.(kesian korang,terbelit2 lidah nak sebut.kiki..).Akhodniey riad ni adelah station metro yang bersambung dengan shopping complex.Shopping Mall ni adelah shopping mall bawah tanah.



Kalau korang kuar dr shopping Mall ni,Leyh la nampak St.Basil yang famous kat Moscow ni..


Dekat sini,ade dua shopping mall.Satu lagi adelah G.U.M..ni tempat shopping org kaye2..nnti la ML kongsi gamba G.U.M ngan korang..hehehe..

P/s: Again,thanx to google image.hehehe..



So,Ml gi awal pagi..xdela awal sgt,tapi awal la jugak...,sebb hari ni hari sabtu,n makhluk2 Russian ni sgtla suke bershopping hari minggu.

Smpai2 jek,kitorg terus g masuk adidas..kaka g beli baju t shirt "i love Moscow" utk adik die.hehe..lepas da satu brg..So,cam biase,b4 start jalan ML kene isi perut dlu.Tapi makan ringan2 jek..Our 2nd fevret is:




KARTOSHKA!!!
Hehe..pekebenda la ni ek???
Kartoshka is kentang.hehe...Kentang bakar yang gemok2 ni..di belah,den letak margerine and cheese..pastu..pilih la nak letak topping ape..ML salu makan dengan crab meat jek..Sebb yang laen,enggak boleh makan donk~Sobb Sobb...




Kartoshka ni sgt sedap sebb die buat on the spot,panas2 lagi..hehe...
(ML salu berangan nak bukak kedai kartoshka sndiri dekat Malaysia.Hahaha)

Oh yes...hari ni sgt seronok.Sebb baju2 dekat shopping complex ni,tak de la seburuk baju dekat Metropolis..At least,baju2 kat cni..ML rase boleh la dipakai.kekeke..Ade satu baju tu dekat Terranova,ML nakkkk sgt beli..sebb sangatlaaaaaaaaaaa cantik,tp sebb harga die rm150,ML rase xberbaloi.kekeke..Sebb ML tau harge die akan turun lg.kiki..Nak membeli kene bijak,btul x??

Hari ni,ML dapat baju utk ML..bukan la baju,tp vest jek..ML suke sgt vest ni,sebb die comel!!Hehe..Ml beli dekat OGGI.Ngeee...nak tgk??




Comel kan.Hihi...




Ni plak belakang die.material die agak keras,so,it fits my body and i like it!!=D


Untuk kak ipar ML plak,sebb ML xjumpe baju yang ML betul2 suke utk dorg..so,ML just pick baju yang dorg leyh pakai hari2 tapi comel..ML gi beli dekat Stradivarius.Jom tgk...



Baju ni utk kak ipar ML yang 1st.Die kate badan die da naik,so ML carik yang agak loose tapi kalau pakai nampak kurus..ML pilih warne gelap and ade belt..




Look at the belt!Cantik kan??=)




Untuk kak ipar yang kedua plak,ML amik plain white dress ni..Bawah die ade tali..hihi..




I love this part!

Lepas tu,ML n kaka pergi main adidas outlet.Yang mule2 kitorg pegi tu,2nd outlet adidas.Yang main outlet ni lagi besar n banyak baju2 bola,segala jersey,sume bnda la...So,ML da penin nak beli pe untuk abg ML yang 1st..So,ML beli jek T-shirt bola Russia.Hehe...Banyak baju Russia abg ML.kikiki..Cantik tau...







Ade bnyak jersey cantik kat ctu.Tp yang ni jek ade sale.Hahaha...So,ML amek yg ni ar..kekeke..

Kaka beli baju world cup SOuth Africa utk cousin die sebb nike dekat sini ,xde baju Arshavin tu!!.Tapi baju kaka pick tu lawa jugak.Ngeee...Tapi still gak baju nike arshavin tu yang lawa!!

Lepas,tu kitorg masuk RIV GOSH.Ni plak kedai make up and perfume.Hehe...Hari ni seronok,sebb pekerja die sgt baik dan berbudi bahasa..(kalau tidak,ya Ampunnn...Sakit hati jek tgk muke pekerja org Russia ni.Senyum pun tak.Sabo je le...).So,ML pun gi godek2 kat ctu..




Dapat la lip liner and lipstik.hehe..murah jek..sebb ade diskaun n dapat lagi diskaun sebb ade isic/international student card.huhu..






Wane rosey pink!

Tym Ml cube kat sane,ML rase wane die lain.Tp bile da pakai,rase wane die lain plak.Hurm..ntahla..Apepun,kene bg buah hati ML yg nilai dlu..baru tau cantik ke x.Hehe..

Untuk Abg ML yang 2nd tu..ML da belikan da hadiah die tym winter sale hari tu.So,die nye part da setel da..Untuk mak ML plak,ML da bli kan perfume online.Sebb mak ML nak jugak perfume..hihihi...

So,itu la kisah ML bershopping sepanjang TAHUN!

Kekeke..Berbaloi save duit..hhihihi..
Okla,ML da ngantuk..nak sleep.letih nye kaki ku ini....


TATA













You Might Also Like

8 comments

  1. kak lulu~
    ape kate buat 1 entry untuk bace TULSIAN MOSCOW leh x ??
    ngeew..~~

    sebab x paham la.

    *best sgt tgk gmbar2*

    ReplyDelete
  2. waa.bestnya tgok ML bershopping sakan.:)

    ReplyDelete
  3. keke..shopping utk family.sekali setahun.=D

    ReplyDelete
  4. hamboih2. sakan shopping. hehe...memang pening kan cari barang utk org msia. hehe

    nak tanya, bangunan ala2 dlm disney tu bangunan ape?

    ReplyDelete
  5. sangat pening.
    keke.Tapi Alhamdulillah r sume da jumpe.kalo x,rase cam berat sebelah jek,utk org ni ade,utk org ni xde.keke...

    bangunan ala2 disney??
    Yang mcm lollipop tu ke?Saint.Basil.tu cathedral.Satu dekat Moscow,satu lg dekat St.Petersburg.^^

    ReplyDelete
  6. waah..best tgok ML shopping kat moscow..

    *ML nak kirim baju arshavin satu leh x?..ahaks

    ReplyDelete
  7. keke..iman,bju arshavin satu rm200.nk ke?
    ^^

    ReplyDelete