Korean Foods...

4:13 AM

Salam and hye all..hehe...tym ML buat post ni,sume blogwalker and blogger2 di Malaysia tengah tido nyenyak.hehe...

Hari ni,ML nak kongsi citer psal pengalaman gi makan2 dekat Restaurant Korea.Restaurant Korea tu terletak di dalam hotel dekat Varabyeovi Gori.Hehe...terbelit2 lidah nak sebut ek?kikiki...Still dlm area Moscow jugak la..

Ni kali kedua ML dtg makan dekat restaurant ni.1st tym ML makan,mmg ML rasa nak nangis sgt,sebb makanan die terlalu banyak.Kalau sapa penah tgk cerita korea,mesti tahu yang org korea ni terkenal dengan side dish (ala...yang mangkuk kecik2 atas meja dorg tu...).Side dish dorg ni banyak terdiri dari sayur2an..ade timun,kangkung,potato,seaweed and banyak lagi!!!Sampai berderet2 satu meja.

Yang best nye makanan korea ni ialah masakan dorg PEDAS-PEDAS!!!Memang sesuai la dengan taste org Malaysia..Pedas sampai berasap la telinga tu..hehehe...And kalau korg nak tau,masakan ni xsedap kalau dikurangkan pedasnye.Korang akan rase muak and xlarat nak habiskan..tapi kalau cukup pedas die..laju ajeee~hihihi....

Kitorg hanya makan makanan yang berasaskan sayuran and seafood je dekat sini.Sebb kalau nak makan yang lain tu,xhalal la sayang~hehehe..Ok,JOm layan gambar sambil kenal2 dengan kawan2 ML.Ni sume housemate ML..satu rumah 9 org~tapi kat sini ade 8 je,sebb lagi sorang tu junior chinese...hehe...


Mule2 sampai di restaurant ni..Selak2 dulu buku menu tu...



Tu ML...tengah tgk buku menu...hehe..



Yani (tudung peach) and shappy tengah bz belek2 buku menu



ML..bz bercam whore dlu..=)
Tayang eyeliner baru beli..=P



Yang duduk sebelah ML tu,nama die Yana..



Dorg lagi...hehe



Ni pulak,atikah...die lagi la penin nak makan ape..



Sebelum makan,kitorg disajikan dengan air teh red bean..rasanya sgt la xsedap..keke



Our side dishes da smpai...banyakkan??nak dekat 2 meter.kekeke



Ni pulak,kaka!say HYE to kaka!
Hehe...makanan kitorg da smpai.ML xingat nama makanan ni..=P



Shappy plak tengah pegang nasik goreng kimchi die..^^


Budak2 ni berebut sweet potatoes..sedap sgt..=)



Ok,ni makanan yang ML tayang kat atas td..Ape dlm die??Dalam makanan ni,ada udang,sotong,taugeh and sayur2an lain yang dimasak dengan hot spicy sauce!Ni mmg paling marvelous!Sedap gile!!



ML makan dlu k..=)



kaka muke da hampir kenyang ..keke




OK!!ni pulak DEOKBUKI!!!sape tgk cerita korea,mesti tau psal korean rice cake kan!!!ni la die.OMGGG..sedap gileeee~sebb sgtla pedas...kekeke..



Nasi goreng pataya kimchi..hehe...kaka yang order..



Nasik putih dengan sambal sotong..wawawa...ni pun antara yang tersedap hari tu..



Eh,anna dengan nadid pun dtg jugak..^^




Our foods dat day...




Bertambah la panjang side dish kitorg bile anna n nadid dtg...




Nadid xmakan pedas..So,nadid order nasik,soup dengan ikan bakar..



Dah nak licin da kitorg makan~



Ni la anna misyail^^



OK,ML da kenyang!



Cam whore lagik!before bayar~


Taraaa~6,200 ruble..hehehe...bahagi sepuluh ye adik2..dlm rm620 la..
Ganas kan anak2 dara ni makan.=P



OK,duit pun da licin,perut pun da kenyang~Kitorg da nak balik..
Bye2...=D








You Might Also Like

17 comments

  1. waaaaaaaaaa
    banyak nye makan
    sedappppppppppppp

    ReplyDelete
  2. bestnye korean food!! nk jugak!!! :(

    ReplyDelete
  3. waaaa..awalnye korang bangun!!kekeke...kat msia bru kul bape jek..huhuhu...mmg menantu pilihan betul.keke...

    ReplyDelete
  4. huhu dalam Korean Food saya suka 3 makann je kos itu je yg saya dah rasa Kimchi,Ramen,RiceCake..hoho^______^

    ReplyDelete
  5. hehe..tiha kne explore lg..rice cake ade bnyk jenis lg..bukn deokbuki je..^^

    ReplyDelete
  6. seafood ade sotong je eh.
    ketam?kerang?
    he he.
    sy suke seeeefoood.seeweed x. ha ha

    ReplyDelete
  7. hihi...sini susah nk dpt seafood fresh husna..ade udang n sotong ni pon da cambest gile2.kiki...seafood msia mmg plg best la..org russia mcm xcaya klo kitorg cerita udang malaysia besar2...=P
    ML suke mkn seaweed.hihi...tp xsuke la yg kulit balut sushi tu..suke yg fresh seaweed.mcm agar2,tp rangup..hihi...

    ReplyDelete
  8. amboi sedapnye anak2 dara ni makan2 hihi...nak ckit..hihi

    ReplyDelete
  9. terliur tengok korean food tuh
    sbb i suke mkanan pedas2

    ReplyDelete
  10. hehe..sedap..mmg org msia leyh makan la sgt2.sebb pedas yang sgt pedas.kekeke...tp,actually kite pon leyh msak sndiri eqa masakan dorg ni..just kene beli korean cili paste yang bekas wane merah tu.hehe...

    ReplyDelete
  11. mknn korea mmg best..lg2 sup kimchi yg superb pedas..lg best..biasa kt malaysia nie..g mkn mknn korea kt restoran seoul garden..mkn je mcm2..smp xlarat nk mkn..huhu..

    ReplyDelete
  12. oh ye?ML xpenah makan dekat Malaysia lg.nnti boleh la try.^^

    ReplyDelete
  13. wow... ramai nyer makan... huhu

    ReplyDelete
  14. hehe..ni kire paling sikit ni.kalau tgk budak2 laki and perempuan gi makan sekali...ish2,penuh satu restaurant.keke...

    ReplyDelete
  15. wow!!!
    sound Shock! RM 620????

    mahalnya!

    what i love bout korean dish?

    -kimchi!
    -chopstick
    -sudu korea

    ReplyDelete

I read:

Makeup geek