Happy 3rd Anniversary sayang and Happy graduatiOn my buah hati..^^

5:37 PM

Today is summer solstice..21st June 2010.And today is my 3rd Anniversary..LOVE.love.LOVE..Happy 3rd anniversary sayang,and thanx for loving me banyak2...hehehehe..m the most luckiest girl ever in this world.Thanx to Allah,because of Him,i got a chance to know u better than anyone else & to love u with all my heart.=)...So sad nye,sebb xdapat celebrate same2...macam biase la,routine tahunan,sambut gune webcam jek.kekekke...Long distance relation ship.pepaham la kan..


21st June 2007,i met him for the 1st time under eiffle tower youu,Paris.Hehe..romantic kan?kebetulan bile ML nak turun Paris,die pun sebuk nak ikut. My buah hati belaja tempat lain.Dekat mane?Tunggguuuuu..bace smpi habis k.kes2..yo yo jek mcm ade org bace.kikiki...xkesahla,syok sndiri mmg best.

time nak jumpe ni,ML smpai paris da lame da..da habis menjelajah satu paris tu,tp buah hati ML smpai time last day ML dekat paris.So, kitorg save eiffle tower utk hari paling last.Sebb janji nak jumpe kat situ.Sebb,yerla..dua2 pun bukan org Paris kan.kekeke...Cakap pun xreti,mcm ayam ngan itik jek..kiki...Both parent kitorg sume tau kitorg nak gi paris tau.Almaklumla budak baik...buat pe pon sume nak repot.kekeke...Bukan pe,restu tu penting...Nak buat pepe,kene dpt green light dlu.betul x?

ML jumpe kejap jek,tym ni xde pepe lg la,baru zaman berkenalan...sebb kenal pun ikut frenster...Macam miracle does happen jek tau..bile tgk face to face.Lepas panjat segale eiffle tower,naik turun naik turun,posing sane posing sini,gi makan dekat area jalan champs elleysees...kalau sape penah pergi Paris,mesti tau jalan ni.One of the famous tourist attraction..Lepas tu terus balik hotel,tym tu kitorg dok Etap Hotel.Etap hotel murah lagik time tu..Sekarang da mahal nak mampus.Ngeng sungguh...Encik buah hati ni pun ikut la ML,smpai la ke airport.Cite  lawaknye..sebb die sorg laki tym tu kan,die pun nak buat2 la jadi hero.Mintak bag kawan2 ML yang paling berat,die nak tolong bawak..Jauh gak kot,nak nek turun train sume..So die pun bawakla due bag kawan ML,sedangkan ML nye die xbawak.APEKAH?? kekeke..Tapi kawan ML baik2,dorg segan,so dorg rebut2 nak bawak luggage ML plak.amek la korang...aku lagi suke xde luggage.kekekke.

Sampai dekat airport,adegan sedih pun bermula.Ala2 citer korea gitu~Sedih beb,jumpe xsmpai 24 jam kott~Sob2....Tym nak masuk tu..Tym tu la baru cik buah hati cakap i love u n bagi jeng2...rahsieee~hehehe..tym tu kepale pun x le nak fokus da,sebb sedih kan..time check in tu,smpi terlupe nak amek boarding pass.Hahaha...ngok tul.Itu la 1st kitorg jumpe..=)

Balik tu bile ML kol mak,mak pun getau la yang buah hati ML ni ade kol mak ML,dorg borak smpai nak dekat sejam lebih kot.kekeke..pandai ekk???amek hati mak dlu!!kekekeke...Alhamdulillah,mak pun suke ngan relation ni.Bukan senang nak dpt green light babe!Da ramai jejake kene reject.kekeke...Smpai sini dlu kisah cinte ku,nnti sambung lagi k?

Another great news nak share is,encik buah hati da selamat grad di University of Alberta,Edmonton, Canada...jadik engineer da pasni.Tahniah sayang.I always pray the best for u.=)...Jom layan gamba~












Dorang ni sume budak scholar petronas. Congratz korang,lepas segale susah payah,korang grad jugak..Next year,turn aku pulak.Hurmmm...nak kene pikir nak pakai baju fashion ape grad nanti ni.hihihihi...
Okla..ckup la membebel.Aku da penat...nak tido...bangun nak kene masak...hehehe..korang jangan xtau,aku tere masak tauu~Nnt kite kongsi gamba makanan plak k?Skrg ni busyyyy la yg amat...lagi satu paper jek pon..Oh ye,insyaAllah akan ku buat contest nye,hadiah2 pun da tersenarai dlm kepale otak ni.tinggal nak g cari nnti.kebetulan summer sales da bermule!!!hoyeh bebeh,i loikee~So,be my follower.See u darlink!daaaa~




You Might Also Like

8 comments

  1. sist..ok sy rasa nak pengsan lg.hari tu pengsan tgk gmbr bedah, kali pengsan tgk eiffel tower tu.
    jeles nye!nak g gak!
    btw, smoga kekal shgga jnjang pelamin dan bhgia selamanya.kawen, jemput!!

    ReplyDelete
  2. insyaAllah..hehe..boleh2..xlame jek lagi..tunggu sye abes belaja.mak xbg kawen b4 abes belaja.wakaka..

    insyaAllah,kalau ade rezeki,husna pulak g nanti.^^

    ReplyDelete
  3. wah..best nyee..gambo tu terbaeekkkk la..sgt cun!!!..

    ReplyDelete
  4. wahh!! senyum2 baca p0st nih..manis kamu 2 0lang!..m0ga kekal..=)

    ReplyDelete
  5. Gila sweett!! Eh i suka tengok orang sweet sweet ni couple tau. Semoga hubungan u ngan dia kekal sampai ke jinjang pelamin, ke anak cucu, ke akhir hayat. aminnnnn. :)

    ReplyDelete